fbpx

In Body

Creëer je eigen ultieme yoga weekend voor thuis: de 3 musthaves!

Soms kan ik echt uitkijken naar een weekendje “niksen”. Herken je dit? Voordat je het weet stroomt je weekend vol en staat maandag in no-time voor de deur. Vandaar dat ik soms even op de figuurlijke “pauze-knop” druk. Tijdens zo’n weekend heb ik de tijd en ruimte om aan mijn mentale en fysieke fitheid te werken.

En begrijp me niet verkeerd. Ik ben gek op koffietjes in de stad, etentjes bij de nieuwste restaurantjes, wijntjes en een dansje in de kroeg! Voor mij zit de clue in, hoe kan het ook anders: balans. Hierdoor kan ik van een rustig en een druk weekend evenveel genieten!

Nou was ik een tijdje terug opzoek naar een yoga weekend. Het leek me wel wat om tijdens een weekendje “niksen” verdieping te brengen door meer aandacht te geven aan mijn yoga practice. Bij het vergelijken van deze weekendjes kwam ik erachter dat ik het toch een beetje een gedoe vond. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om vooral de rust en stilte te vinden zonder een hele groep nieuwe mensen om me heen. Ik heb namelijk nogal de neiging om dan te gaan socializen met iedereen, waardoor ik alsnog het gevoel heb dat ik een druk weekend heb gehad.

En toen wist ik het! Ik ga een heerlijk yoga weekendje voor mezelf organiseren. Naast dat je niet vast zit aan een bepaald weekend of je treinreis moet uitvogelen, is het ook nog eens lekker goedkoop!

Ontdek de 3 must haves voor jouw ultieme stay-in yogaweekend

Het is simpeler dan je dacht. Met deze 3 must haves ben jij aan het eind van het weekend weer helemaal opgeladen en ready to rumble!

1. Een lege agenda

First things first! Kijk even wanneer je een vrij weekend hebt of probeer even wat afspraken te verzetten zodat jij snel aan jouw ultieme stay-in yoga weekend kan beginnen.

Hierbij is het ook goed om even te kijken wat je normaal in het weekend doet. Doe je normaal de was, maar je je huis schoon of vul jij je koelkast aan? Plan dit dan even op een ander moment. Je wilt je tijdens dit weekend geen zorgen maken of schuldig voelen!

Tip: Echt even helemaal niks? Zet dan ook je telefoon tijdens dit weekend! Het zal je verbazen hoe erg je gewend bent aan dit gekke ding en dat het goed is dat je even “afkickt”. Laat wel even aan een paar mensen weten dat je je telefoon uitzet. Zo voorkom je dat mensen zich zorgen gaan maken. Nog meer “niksen”? Trek dan ook de stekker uit je TV, verstop je laptop en zet je vriend de deur uit. Dat laatste is natuurlijk een grapje, al hoewel het ideaal zou zijn als hij bijvoorbeeld een mannenweekend heeft ;).

2. Kies je favoriete online yoga- en meditatie lessen

Nu je een vrij weekend hebt kun je kijken hoe jij je ultieme stay-in yogaweekend wilt indelen. De meeste yoga weekenden bestaan uit 2 a 3 keer yoga per dag, eventueel gevolgd korte door meditaties. Ook kun je ervoor kiezen om 1 keer per dag een lange meditatie te doen.

Op YouTube, zijn veel yogalessen te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het kanaal Yoga with Adriene of Yoga with Tim. Bepaal wat voor soort yogalessen jij nodig hebt en kies een paar online yogalessen uit. Niet zeker welke vorm van yoga bij je past? In deze blog ontdek je jouw favoriet.

Daarnaast zijn er ook verschillende meditaties online te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op headspace.com, waar korte meditaties te vinden zijn. Tip: Een “bodyscan” kan ook heel fijn zijn, hierbij scan je heel bewust elk deel van je lichaam. Perfect om aan het begin en eind van je ultieme stay-in yogaweekend te doen om het verschil op te merken!

Even van de mat af? Haal bijvoorbeeld even een frisse neus in het bos of plof op de bank met een goed boek. Helemaal verantwoordt tijdens jou ultieme stay-in yogaweekend!

3. Gezonde hapjes en drankjes

Eens een keer wat anders dan een patatje of kibbeling in de stad? Laat dan ook dat wijntje even staan en ga voor een healthy en alcoholvrij weekend!

Probeer bijvoorbeeld de heerlijke recepten van Rens Kroes. Heerlijk om eens echt de tijd te nemen voor het koken. Door mindful te koken én te eten zul je merken dat je veel meer proeft! Daarnaast is je lichaam je zeer dankbaar.

Tip: Verwen jezelf ook een beetje en maak bijvoorbeeld eens die lekkere homemade icetea of die heerlijke matcha latte. Caffeine vrij als het even kan natuurlijk.

Zo ziet mijn ultieme stay-in yoga weekend eruit

Voor de indeling van mijn ultieme stay-in yoga weekend heb ik gekozen voor restorative, yin en hatha yoga. Mijn favorieten vormen van yoga van dit moment! Daarnaast heb ik als “dagactiviteiten” gekozen voor hardlopen, wandelen en fietsen. Ik vind het altijd heerlijk om buiten en in de natuur te zijn!

Daarnaast vind ik het fijn om helemaal op te gaan in een goed boek. Top vervanger voor Netflix voor dit weekend!

Ik wens je een heel fijn weekend!

 

 

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostEen kijkje in het leven van Fiona Mueller
Next PostEen kijkje in het leven van Marleen Vrieze

2 Comments

 1. Avatar
  Anne
  3 years ago

  Wat een heerlijk artikel dit! Ik kan me zo’n weekend helemaal voorstellen! Alleen ben ik pas twee lessen ‘bekend’ met yoga, haha. Eerst nog even oefenen, maar een weekendje voor mezelf is hoe dan ook heerlijk!

  Reply
  1. Avatar
   Merel
   3 years ago

   Jaaa heerlijk he! En helemaal niet erg als je nog niet zo bekend bent met yoga. Super leuk dat je al twee lessen hebt gedaan! Op een platform als YouTube staan veel yoga video’s voor beginners, waarin houdingen uitgebreid worden doorgesproken. Daarnaast kun je ook altijd voor Yoga Nidra kiezen, ook wel de yoga van de slaap genoemd. Dit werkt ook heel ontspannend! Liefs Merel

   Reply

Leave a Reply