fbpx

In Body

De Volle Grasmaan staat in het teken van groei!

Op zaterdag 18 mei is het volle maan om 23:11 uur. Ook wel de Volle Grasmaan genoemd die in het teken staat van groei. Groei in de natuur, jouw leven en de relaties daar om heen.

In mei zitten we dan ook nog in het seizoen van het houtelement. In deze blog vertel ik je meer over de energie van de grasmaan, die ook wel flower moon wordt genoemd en wat deze energieën voor jou kunnen doen. 

Na een vruchtbare periode van de maan van het ontwaken varen we over naar de fase waarin we mogen groeien. Waarin we dankbaar mogen zijn waar we nu staan. Tijdens de Volle Grasmaan kun je reflecteren over je plannen en relaties. Waar sta je nu? Wat wil je aanpassen? En hoe ga je dit aanpakken?

De Volle Grasmaan volgens het houtelement beleven

In de theorie van yin yoga kunnen we het voorjaar en de lente koppelen aan het houtelement. Een periode waarin je bij jezelf nagaat waar je nog in mag groeien. Vraag jezelf eens af of alles waar je nu mee bezig bent jou nog dient en verder gaat brengen. Soms is het beter om afscheid te nemen en verder te gaan.

Prioriteiten stellen
Als je merkt dat je vast loopt in je hoofd op bepaalde zaken, maak dan eens een lijstje wat je allemaal nog moet doen. Geef daarbij aan hoeveel prioriteit iedere taak / afspraak voor jou heeft. Het is niet egoïstisch als je bepaalde dingen niet meer wilt doen of met bepaalde mensen geen afspraken meer wilt maken. Je kunt voor jezelf je prioriteiten zo opstellen dat het voor jou haalbaar is en gevoelsmatig ook past bij jouw leven.

Lichaam en bewustzijn tijdens de Volle Grasmaan

Door bewust van je lichaam en bewustzijn te worden kun je op basis van gevoel eerlijke keuzes maken. Naar jezelf toe, maar ook naar anderen. Niets is zo fijn als doen waar je blij van wordt!

Oefeningen die jou kunnen helpen om bewuster van je lichaam en mind te worden zijn:

  1. Alleen wandelen: door alleen te wandelen kom je in een flow terecht. Wandelen zonder bestemming en eindtijd geeft je de ruimte om energieën die jou blokkeren los te laten komen. In het houtelement staat de emotie woede en irritatie centraal wanneer deze niet in balans is. Woede is daarmee niet zo zeer een emotie die slecht is. Maar eerder een emotie die ervoor zorgt dat je in beweging komt. Het kan niet langer zo, dus er is verandering nodig. Tijdens het wandelen komt er vaak het een en ander los en kun je weer vrijer denken. Je kunt dit ook doen tijdens volle maan en de volle maan bewonderen. Het licht van de Volle Grasmaan kan je helderheid brengen.
  2. Zwemmen: Voed je houtelement met water. Als je wilt groeien heb je water nodig. Net als de planten buiten. Drink genoeg water, kom in contact met water en laat je emoties weer gaan. De maanenergie is verbonden met je waterelement en zorgt ervoor dat je weer op zoek gaat naar de voeding voor het houtelement.
  3. Meditatie en Yin Yoga: Ontspan en laat los! Door te mediteren en yin yoga te beoefenen onder het licht van de volle maan kun je leren hoe je weer los kunt laten. Je kunt rustig zitten in je tuin. Maar je kunt ook naar het strand of het bos gaan om de energie van de volle maan in je op te nemen. Yin Yoga is gebaseerd op de nachtzijde. Het moment van de dag waarin je herstelt. De Maan heeft iets magisch stralend en rust over zich. Laat je inspireren hierdoor en je komt vanzelf tot rust.

Vanavond om 23:11 is het volle maan. Hoe vier jij het leven vanavond? Binnenkort komt mijn Moon Phase Yoga E-book uit. Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram.

Namasté,

Joyce

Share Tweet Pin It +1
Avatar

Joyce Mol

Mijn naam is Joyce Mol en vanuit mijn bedrijf Mind Events Factory werk ik als Yin Yoga Teacher en geef Yin Yoga lessen, workshops en trainingen. Hierbij maak ik gebruik van de maanenergie en de natuurlijke elementen volgens de Chinese Geneeskunde. Meer weten? Ga naar www.mindeventsfactory.com

Previous PostManifesteer je dromen met Christine en Erica van Cosmiclife.nl
Next PostDe vierde stap van het achtvoudige pad: “Pranayama”

No Comments

Leave a Reply