fbpx

In Body, Mind

De kracht van etherische oliën

Benieuwd wat etherische oliën voor je kunnen betekenen? In deze blog lees je welke effecten 3 heerlijke geuren kunnen hebben. En, kun je gelijk aan de slag door ze op verschillende manieren te gebruiken. Toe aan meer ontspanning, betere nachtrust en/of een mentale boost? Lees dan snel verder.

Ontspannende werking

Voel je je vaak gehaast en zou je liever even in een lagere versnelling willen schakelen? Creëer dan een momentje voor jezelf en geniet van de heerlijke geur Kamille.

Kamille heeft een rustgevend effect op het lichaam en geest. Het zorgt er letterlijk voor dat processen in je lichaam wat vertragen, zoals het maag-darm systeem.

Daarnaast brengt het ook meer rust in het hoofd door de remmende werking in de chakra’s en is het ook werkzaam op emotioneel niveau.

Doe een paar druppeltjes in een diffuser of meng het in een natuurlijke olie.

Verbeterde nachtrust

Lekker slapen is goud waard! Je lichaam is opgeladen en je geest voelt meer in balans. Maar hoe zorg je ervoor dat je extra lekker slaapt? Door je lichaam ultiem te laten ontspannen haal je het beste uit je nachtrust.

Lavendel is een heerlijke olie die je hierbij kan helpen. Lavendel ontspant het lichaam en brengt de geest in balans.

Doe 1 of 2 druppeltjes op je kussen en geniet de hele nacht van de rustgevende geur. Of, doe 1 uur voordat je gaat slapen een paar druppeltjes in een diffuser.

Mentale kracht en energie

Bergamot is een etherische olie die invloed heeft op mentale processen. Zo opent deze heerlijke geur de hart chakra voor vreugde. Zo helpt het bij stress, ups en downs en verbeterd het je stemming.

Bergamot heeft een frisse geur, zoals sinaasappel en citroen. Het kan gemengd worden met een natuurlijke olie. Of, gebruikt worden in een diffuser.

Good to know: Het verhoogd de gevoeligheid van UV op de huid. Smeer de olie dus niet op je huid als je de zon in gaat.

Tip: Ga voorzichtig te werk met etherische oliën. Ze hebben vaak een krachtige werking. Daarnaast is het ook vaak even uitzoeken welke etherische oliën echt natuurlijk zijn en welke chemisch. Check ook goed hoe je huid reageert. Other-than-that…Enjoy! Het is een feestje voor je lichaam en geest!

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostZo houd je je hoofd koel tijdens Corona
Next PostHaal het beste uit jezelf met deze affirmaties

No Comments

Leave a Reply