fbpx

In Body

3 tips hoe je vandaag nog start met yoga!

Al eens gedacht aan yoga als oefeningen, maar nog niet op de mat? Iedere startende yogi herkent het gevoel. Zelfs voor de meer ervaren yogi’s zijn er ook echt dagen dat je vertwijfeld naar die mat kijkt. Maar spijt krijg je niet als je erop gaat staan! Ben jij die startende yogi, lees dan deze blog met drie tips om met jouw yoga oefeningen te starten.

Is yoga een hype?

Yoga is tegenwoordig niet meer weg te denken. Yoga is een goede manier om lekkerder in je lijf te zitten. Het versterkt je spieren, brengt balans, focus, flexibiliteit en verbeterd de concentratie. Maar je gaat er ook beter van slapen, meer ontspannen en mentaal beter van voelen.

Steeds meer mensen starten dan ook met yoga. Mannen en vrouwen. Op steeds meer plekken kun je bij de sportschool of bij een yogastudio terecht. Toch kan het zijn dat jij niet gestart bent. Misschien is het spannend, nieuw, komt het er niet van of wil je niet die beginner zijn tussen andere yogi’s.

Moet ik lenig zijn voor yoga?

En vooral de laatste reden kan een onterecht zijn om niet te starten. Op internet kun je de meest lenige mensen in yoga houdingen tegenkomen. Dat kan ontmoedigend overkomen, maar lang niet iedereen is zo lenig. Sterker nog de meeste mensen zijn dat niet.

Bij de meeste lessen kom je yogi’s tegen die houdingen goed kunnen, maar ook minder goed. Voor iedereen is het verschillend hoe je een houding kunt, want ieder lijf is anders. De lengte van je spieren en de bouw van je lichaam hebben invloed op wat je kunt. Maar ook hoe je je die dag voelt maakt of breekt een houding.

Uiteraard kun je door veel aan yoga te doen beter worden en verder komen. Maar bedenk je ook, je houding is goed als jij tevreden bent en het past bij wat je op dat moment kunt.

3 tips om vandaag nog met Yoga te starten

Yoga is een goede basis voor een gezondere levensstijl. Wil jij energieker, maar ook vitaler zijn, start dan vandaag nog op de mat!

Tip 1: Je hebt een paar dingen nodig!

Een mat, twee blokken en een yogariem. Tegenwoordig zijn er zat winkels waar je deze betaalbaar kunt krijgen. Natuurlijk heb je kwaliteitsverschil, maar als starter zijn de goedkopere matjes echt prima om te gebruiken. En wat trek je aan tijdens de yoga? Een soepele broek en een t-shirt die niet afzakt zijn het enige dat je nodig hebt. Sokken heb je niet nodig, want zonder sokken heb je meer grip op de mat.

 Tip 2: Volg een proefles!


Bijna altijd kun je een proefles volgen. Het kiezen van de juiste yogavorm heeft te maken met hoe je je voelt. Heb je meer rust nodig? Neem dan een rustige of verdiepende vorm. Wil je meer energie? Kies dan voor een actieve vorm van yoga. Ben je na een proefles nog niet zeker? Er zijn studio’s waar je per les kunt betalen. Dan zit je niet gelijk ergens aan vast.

Tip 3: Het is jouw oefening!

Als je zoekt op internet kom je de meest lenige yogi’s tegen. Of tijdens een les zie je verschil in niveau. Ieder lichaam is anders. En iedereen heeft andere oefeningen waar die goed in is. En het is goed tot waar je kunt. Oefening baart kunst. Heb dus niet gelijk hoge verwachtingen of eisen aan jezelf. Wees tevreden met wat je nu kunt.

Liever thuis eerst proberen?

Vind je het echt een te grote stap om yoga in een les met andere yogi’s te volgen, start dan thuis. Online zijn op videokanalen, maar ook websites te vinden met yogi’s die online lessen delen. Ideaal om thuis je matje uit te rollen en mee te starten!

Share Tweet Pin It +1
Nicole Stappers

Nicole Stappers

Ghandi zei: “Wees de verandering die je wilt zien” Een uitspraak die bij Nicole de rode draad is in alles wat ze doet. Verandering is het enige constante in ons leven. Elk moment is weer anders en kleur vooral buiten de bestaande lijntjes in je leven. Als communicatieadviseur helpt Nicole bedrijven om de interne- en externe communicatie ‘vleugels’ te geven. In de communicatie draait volgens Nicole alles om de balans tussen hoofd, hart en handen . Nicole heeft verder een achtergrond in het geven van trainingen rondom zelfontwikkeling, waaronder DISC en is Yogadocent. Op de websitevan Nicole kun je meer lezen of volg haar op Instagram.

Previous PostZo heb je een goede nachtrust tijdens de volle maan van maart
Next Post5 yogi geheimen voor een stralende huid

No Comments

Leave a Reply