fbpx

In Body

5 yogi geheimen voor een stralende huid

Een stralende huid! Wie wil dat nou niet? Een rustige, egale huid die goed doorbloed is oogt lekker fris en fruitig, toch! Er zijn genoeg producten op de markt die je huid een boost kunnen geven, maar is dat allemaal wel nodig? In deze blog lees je alles over het gezond houden van je huid zonder dat er producten aan te pas komen!

Wat is de conditie van jouw huid?

De conditie van je huid zonder make-up vertelt je of het in balans is of niet. Durf jij het aan om een dag geen make-up op te doen? Gedurende deze dag zie je namelijk echte goed wat de echte conditie van je huid is. Ik moet eerlijk bekennen dat het misschien wat onwennig voelt in het begin. En yes, ik heb wel eens de vraag gehad of ik me niet zo lekker voelde (echt waar!).

No worries! Vaak moet je zelf en de mensen om je heen even wennen aan je “nieuwe” verschijning. Logisch! We worden niet geboren met mascara, foundation en blush.

Je huid is in balans wanneer er geen onrustige plekjes te vinden zijn, je huid niet te droog of te vet is én wanneer het een gezond kleurtje bevat.

Merk je dat dit toch niet helemaal het geval is? Dan heb ik 3 ultieme geheimen voor je! Spoiler alert: Er komt geen product aan te pas!

5 ultieme geheimen voor een stralende huid

Ik ben namelijk van mening dat een stralende huid het effect is van een gezonde binnenkant. Dit heeft alles te maken met jouw lifestyle. Zorg jij goed voor jezelf? Dan is de kans groot dat jij deze energie ook uitstraalt!

1. Waag je aan meditatie

Trust me…meditatie doet wonderen! Wist je dat je huid er ouder en vermoeider uit gaat zien wanneer je gestresst bent? Even een paar minuten rust pakken doet al wonderen! Zo laat je alles even los en check je weer in met je lichaam. Vaak valt het dan pas op dat je gezicht gespannen aanvoelt. Herkenbaar?

Door je te richten op je ademhaling kun je beetje bij beetje loslaten. Hierdoor ontspant je huid en geeft dit een betere doorbloeding. Als resultaat zie zie minder lijntjes, heb je frissere tint en een zachtere blik.

Is meditatie nieuw voor je? In deze blog vertel ik hoe je in een paar simpele stappen mediteert als een pro.

2. Zorg voor voldoende slaap

Wist je dat je huid druk bezig is tijdens je slaap? Zo verwerkt het o.a. de afvalstoffen zodat je huid weer tot rust komt. Daarnaast ontspant het ook je lichaam en mind, waardoor je stress wegebt. Plus, met voldoende slaap kun je beter omgaan met stress. Win-win dus!

Bij vermoeidheid kan het zijn dat je huid een wat doffere tint krijgt. Ook stralen je ogen minder energie uit. Logisch! Je kan op zo’n moment alle energie goed gebruiken.

Hoeveel uur slaap voldoende is verschilt per persoon. Experimenteer wat hierbij voor jou werkt en haalbaar is. Tip: Een powernap doet ook wonderen! Even tussen de middag een half uurtje kan je huid en jezelf een energieboost geven!

3. Zorg voor genoeg beweging

Naast voldoende rust is bewegen essentieel. Dit zorgt niet alleen voor een goede doorbloeding, maar ook dat je lekker in je vel zit!

Wanneer je lichaam “vast” zit voel je je minder vrij. Herken je dat? Een vastzittende schouder of nek beïnvloed helaas ook je humeur. Kortom, de energie stroomt niet lekker door je lichaam.

Door beweging zorg je ervoor dat deze energie weer gaat stromen. Kies hierbij een sport die je écht leuk vindt. Hierdoor maak je ook nog het gelukshormoon aan, waardoor je nog meer gaat stralen! Yeah dat willen we!

Hoeveel je sport hang ook af van wat bij je past. Zo staat de één het liefst dagelijks op de mat, terwijl de ander genoeg heeft met 2 keer per week. Uit ervaring weet ik dat minimaal een half uurtje per dag super fijn voelt. Kijk hierbij wat voor jou prettig voelt.

4. Eet gezond

Deze spreekt eigenlijk voor zich. Toch belangrijk om even te noemen! Die gewilde stralende huid heeft namelijk wel de juiste voedingsstoffen nodig. Vaak weet je zelf wel wat gezond is en wat niet. Helaas is de uitvoering vaak wat lastiger. Herkenbaar?

Toch zin in die reep chocola? Zorg dan dat je dit niet vervangt met je fruit en groenten, maar zie het als bonus. Én, koop een kleine reep. Zo wordt je niet in de verleiding gebracht toch stiekem die hele reep op te eten. Jep, ik spreek uit ervaring!

5. Drink genoeg water

Hydratatie is key bij het afvoeren van afvalstoffen, zo ook in je huid. Wanneer je genoeg water drinkt komt je huid makkelijker in balans. Benieuwd om hoeveel liter het precies gaat? Minimaal 2 liter is een mooi streven. Intensief gesport? Drink dan wat meer.

Tip: Na een lange nacht heeft je lichaam een tijdje geen hydratatie gehad. Drink alvast 1 of 2 glazen water nadat je wakker bent om dit tekort weer aan te vullen. Ben je gelijk goed op weg!

Let ook op wat je voor de rest van de dag drinkt. Zo zijn cafeïne en suiker houdende drankjes niet super fijn voor je huid. Het is echter wel heel belangrijk dat je ook een beetje geniet! Dus, geniet van je kopje koffie of dat éne colaatje!

Is water niet je favoriet? Doe er dan een stukje fruit in voor een extra lekker smaakje.

Je zult zien dat je huid gaat stralen, wanneer je van deze tips je gewoonte maakt! Daarnaast zul je zien dat je minder make-up nodig hebt wanneer je je gaat opdoffen. Win-win!


Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous Post3 tips hoe je vandaag nog start met yoga!
Next PostDe derde stap van het achtvoudige pad: “Asana”

No Comments

Leave a Reply