fbpx

In Mind

4 tips voor meer Happiness!

Vele woorden zijn al geschreven en gesproken over Happiness. Ik vraag me namelijk wel eens af wat het nou precies is en of we die lat wel zo hoog moeten leggen door het streven naar deze zogenoemde happiness. Is het uiteindelijk niet gewoon een marketing term of een Instagram hashtag?

Ik geloof dat het gevoel van happiness komt en gaat, net zoals dat je af en toe naar de WC moet.

Waarschijnlijk trap ik hier een open deur in, maar ik merk dat wanneer ik goed in mijn vel zit, het gevoel van happiness meer komt dan wanneer ik minder in mijn vel zit. No worries dus als je even minder goed in je vel zit, ook dan komen de happiness momentjes!

Met deze vier tips ga je al snel lekkerder in je vel zitten en komt de happiness vanzelf ;)!

 

1. Lach meer :)

Wanneer lag je voor het laatst in een deuk? Wist je nog toen je een kind was en continue in een lachbui belandde? Naar mate we ouder worden, worden we serieuzer en is soms een ouderwetse lachbui ver te zoeken. Tijd voor verandering dus! Vandaar ook mijn eerste tip: “Lach meer!”.

Bij een goede lachbui komen namelijk endorfine vrij. Deze hormonen zorgen voor een lekker gevoel. Het verwijderd namelijk stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast stimuleert het ook nog je immuunsysteem, is het goed voor je stofwisseling en mocht je echt in een deuk liggen dan worden je inwendige organen ook nog gemasseerd.

2. STOP!

Ken je deze nog? “Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd?” Het is er een uit de oude doos, maar zó waar! Vaak lopen we onszelf voorbij en leggen we die lat NOG hoger. Dit kan vaak jaren doorgaan. Het begint al op de basisschool met bijvoorbeeld je CITO toets score, vervolgens gaat het om je prestaties op de middelbare school en wat je daarna gaat studeren. Vervolgens pak je er een master of HBO diploma extra erbij, want tjá..Waarom niet toch? Naast dit alles moeten we ook nog leuke vrienden en een toffe feed op onze social media kanalen hebben.

“STOP!” is wat ik je graag wil zeggen! Stop en kijk eens om je heen. Wat heb je allemaal bereikt? Welke toffe mensen heb je om je heen? Wat ben je zelf gegroeid in al die jaren en wat zie je er goed uit! Ben je daar niet ontzettend trots op? Je bent goed zoals je bent!

Je zult merken dat wanneer “jagen” verleden tijd is, je meer go with the flow gaat en er hele mooie dingen op je pad komen.

Tip: Drink bijvoorbeeld je koffie to-go met aandacht, help iemand die de weg aan het zoeken is of glimlach simpelweg gewoon vriendelijk naar iemand.

3. Stralend falen

Soms lopen dingen even niet zo lekker. Je bent een deadline vergeten, hebt ruzie met een vriendin of je scherm van je telefoon is kapot. De gedachte dat dit uit den boze is maakt dat je het als falen gaat zien. Vervolgens ga je hier alleen maar negatieve emoties aan koppelen, zoals “Zie je wel, ik ben een sukkel!” en voilà, je voelt je rot.

Dat je je rot voelt is dus helemaal niet zo gek! Dit is namelijk een gevolg van je eigen gedachtes over de situatie en jezelf. En hier zit dan ook gelijk de oplossing. Bedenk maar eens wat er zou gebeuren wanneer je oordeelloos naar de situatie kijkt. Dan is het gewoon iets wat gebeurt, net zoals zoveel andere dingen die ook gebeuren in je dag.

Koppel vervolgens de negatieve gedachte over jezelf los. Zou je in dezelfde situatie ook “Zie je wel, je bent een sukkel” tegen een goede vriend of vriendin zeggen? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk heb jij je pep-talk al klaar. Zoals bijvoorbeeld “Joh, je bent hartstikke goed in je werk! Die deadline kan vast wel een dagje worden opgeschoven”.

4. Leef vanuit je hart

Spookt er al een tijdje iets rond in je hoofd? Dan volgen hier wijze woorden: Je bent nooit te oud om dingen te leren en het is nooit te laat om iets nieuws te starten of iets ouds op te pakken. Om even wat te noemen: Loop je bijvoorbeeld al een tijdje rond met gave vakantie die je graag een keer zou willen doen? Of, ben je toch benieuwd hoe het met een oude vriend(in) gaat, maar het is al zo lang geleden en durf je niet meer te bellen of te appen? Of, lijkt een bepaalde opleiding/cursus of een andere baan je wel leuk? Of, heb je al een tijdje een oogje op iemand maar je durft hem of haar niet mee uit te vragen?

Dan volgen hier nog een paar wijze woorden: “Ga ervoor!”. Hoe leuk en spannend is het om het gewoon te doen! Ben hierin niet te streng voor jezelf, want er zijn vast al genoeg redenen waarom je bepaalde dingen nog niet gedaan hebt. Maar waarom zou je jezelf tegen houden? Jezelf blijven ontwikkelen en uit te dagen brengt vele voordelen met zich mee. Ook wanneer dingen niet volgens plan lopen ben je toch weer een ervaring en een goed verhaal rijker. Win-win!

Het proberen waard?

Bij het toepassen van deze 4 tips zul je merken dat alles een stuk leuker en lichter wordt. Kortom, geniet! Ik ben dan ook heel benieuwd naar jou ervaring!

En, zoals eerder gezegd zijn we over het onderwerp Happiness nog lang niet uitgepraat. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten! Wat zijn jou tips voor meer happiness in je leven? En wat betekent happiness voor jou?

Als je het leuk vindt kun je jouw verhaal delen in de comments :) Thanks!

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostZo bereid jij je voor op je eerste yoga les
Next PostZo leef je als een échte yogi: Het 8-voudige pad

No Comments

Leave a Reply