fbpx

In Mind

Zo houd je je hoofd koel tijdens Corona

Yep! Dit zijn gekke tijden he?! Hoewel er natuurlijk continu erge dingen gebeuren op deze aardbol, komt Corona heel dichtbij! Zo dichtbij zelfs dat helaas mijn opaatje hieraan is overleden. Misschien ga jij nu door hetzelfde of ben je bang dat zoiets jou overkomt? Of ervaar je struggles met het aanpassen van de structuur in de dag? One-way-or-another…het heeft effect op ons allemaal. Benieuwd hoe je tijdens deze periode je hoofd koel houdt? Je ontdekt het hier!

1. Even terugschakelen

Corona brengt ook veel positieve aspecten met mee! Zo schakelen de meeste van ons gedwongen terug naar een lagere versnelling. Had je voorheen het gevoel dat je geleefd werd? Time for change, yeah!

Dit is het moment om te ervaren hoe het is om meer naar binnen te keren. Connect weer met je intuïtie door hiervoor de ruimte te nemen. In connectie staan met je intuïtie zorgt voor een heldere blik. Zo voel je welke keuzes je moet maken. Super handig voor praktische dingen, maar ook voor je gezondheid! Zo voel je eerder aan wanneer je een stapje terug moet nemen.

2. Weerleg je focus

Hoewel de meeste van ons moesten terugschakelen lijkt de chaos om ons heel juist groter te worden. Zo kun je het nieuws op de voet blijven volgen. Dit maakt dat je veel informatie binnenkrijgt wat voor extra onrust kan zorgen. Daarnaast kan Corona directe invloed hebben op je cashflow bijvoorbeeld.

Het kan dan heel fijn zijn om even uit deze onrust te stappen. Focus even niet op het nieuws, maar breng je aandacht heel dichtbij. Kortom, maar je wereld even heel klein. Dit doe je door je aandacht te verleggen naar hele kleine details.

Voorbeeldje: Stel je bent aan het koken. Focus je aandacht dan op de geuren die vrij komen. De warmte van de kookplaat. Of bestudeer hoe de ingrediënten zich mengen met elkaar.

3. Tune-in met jezelf

Iedereen ervaart deze tijd weer anders. Er is dan ook geen vast recept om deze tijd goed door te komen. Tijd om even in te checken bij jezelf en te kijken wat jij nodig hebt.

Het lastige hierbij is dat je je rationele denken even uit moet zetten. Hoe vaak denk je niet te weten wat je nodig hebt? Maar voel je eigenlijk wat anders? Zo kun je bijvoorbeeld denken dat het goed is om ‘s avonds nog even door te werken of te sporten. Maar heeft je lichaam eigenlijk behoefte aan wat extra slaap.

Dit heeft o.a. te maken met het beeld wat je verwacht van jezelf. Je vind het bijvoorbeeld prettig om een energiek persoon te zijn. Of iemand die altijd klaar staat voor andere. Helemaal niks mis mee natuurlijk! Zolang je maar je grenzen in de gaten houdt.

Dus! Sta op een dag meerdere malen even stil (letterlijk!) en vraag aan jezelf wat je nodig hebt. Overweeg de opties en voel waarbij jij je het prettigst voelt.

No worries als dit niet gelijk lukt! Blijf oefenen en je zult merken dat het makkelijker wordt. Alleen al je bewustwording en de meerdere mini pauzes zijn al een verademing, yeah!

4. Trust the universe

Hoewel we er nog midden inzitten, gaat ook dit weer voorbij. De statistieken van deze pandemie tonen gelukkig een rooskleuriger beeld dan in het begin. Yeah!

Vertrouwen hebben in de situatie zorgt voor extra rust. Je kan het zelfs nog breder trekken. Zoals, vertrouwen hebben in het universum.

Vraag jezelf eens af: Wat heeft deze situatie jou al geleerd? Heeft het je ogen doen openen voor bepaalde dingen? Of was je verbaasd om iets?

Ik las laatst dat het water in Venetië super schoon was de grote afname van de bootjes. Of dat de lucht schoner wordt door de afname van het vliegverkeer. Ook denken sommige mensen eraan om vaker te Skypen ipv naar klanten afreizen zodra het werk weer opstart. Hoe mooi is dat! Het is een harde les, maar probeert het universum ons misschien iets te vertellen?

5. Connect met elkaar

Deze tijd zorgt er ook voor dat je dieper connect met elkaar. De gesprekken verschuiven van “Wanneer gaan we borrelen?” naar “Hoe gaat het met jou en je familie?”. Hoewel we in een social distance periode zitten zijn we closer dan ooit!

Deze tijd maakt ons kwetsbaar en zorgzaam. Kortom, mooi moment om de band te verdiepen. Om hulp vragen kan heel onwennig zijn. Maar weet dat het heel fijn is om mensen te helpen. Je geeft dan dus de ander ook een instant goed gevoel, yeah!

6. En soms…Just let it be

Soms is het juist ook heel fijn om even “de boel de boel te laten”. Ambitieus streven naar een koel hoofd kan juist averechts werken. Herkenbaar? Zoek vooral naar die organische balans. Dit betekent dat het soms gewoon beter gaat dan de andere keer. No worries!

Soms even alles los laten en niet je best doen is dat ook helemaal okee. Én super ontspannen! Je hoeft namelijk helemaal niets. Hoe gek het ook klinkt…JIJ bepaalt dat helemaal zelf.

Ik ben heel benieuwd wat deze nieuwe tijd jou brengt! Waar loop jij nu tegen aan? En, wat voor nieuwe inspiratie haal jij uit deze tijd? Blijf gezond. Heel veel liefs!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostYoga in je ochtendroutine, zo lukt het wel!
Next PostDe kracht van etherische oliën

No Comments

Leave a Reply