fbpx

In Mind

Haal het beste uit jezelf met deze affirmaties

Wil jij ook het beste uit jezelf halen? Ontdek in deze blog hoe affirmaties je hierbij kunnen helpen. Affirmaties kunnen zeer krachtig zijn wanneer je deze dagelijks herhaald. Je bent als het ware je eigen personal coach. Ideaal toch! Ontdek in deze blog hoe je jouw ideale affirmatie formuleert.

Doe even je ogen dicht en visualiseer de allerbeste versie van jezelf als ALLES mogelijk is. Wat ben je aan het doen? Hoe zie je eruit? En, hoe voel je je?

Toen ik deze visualisatie deed zag ik mezelf op een tropisch strand, in yoga kleding als de meest ontspannen versie van mezelf. Vooral deze rust sprak mij erg aan.

Wat heb je nu nodig om deze beste versie van jezelf te worden?

Maar waarom was ik dan nu niet die meest ontspannen versie van mezelf? Well… dit had natuurlijk met van alles te maken. Rationeel kon ik zo 10 dingen opnoemen.

Maar uiteindelijk merkte ik op dat ik niet in de juiste mindset zat. Stiekem had ik voorgeprogrammeerde gedachtes zoals “ik ben niet goed genoeg” en “ik heb het nog niet verdient om te ontspannen en zou eerst even de was moeten doen”.

Kortom, totaal niet in lijn met de beste versie van mezelf uit de visualisatie. Komt dit bekend voor?

Ga dan na wat je nodig hebt om in de juiste mindset te komen. Zoals een coach die zegt “Je bent al goed genoeg” of “Beentjes omhoog, ga lekker genieten”.

Formuleer jouw affirmatie

Helaas hebben de meeste van ons geen coach die ons elke dag helpt met onze struggles. Maar no problem! Dit gaan we gewoon zelf doen!

Wat een coach zou zeggen, ga je namelijk tegen jezelf zeggen. Kies een zinnetje uit wat jou op dit moment verder gaat helpen om de beste versie van jezelf te zijn. Bijvoorbeeld: “Ik ben al goed genoeg” of “Ik voel me vandaag super energiek”. Op het moment dat je het zegt hoef je het dus niet te geloven.

Hier nog een paar voorbeelden om je op weg te helpen:

  • Ik geloof in mezelf
  • Ik heb vertrouwen in mijn lichaam
  • Ik ben creatief
  • Ik kan alles
  • Ik heb een open mind
  • Ik voel me gezond
  • Ik voel me ontspannen
  • Ik zie mogelijkheden
  • Ik ben een mooi mens

Afhankelijk van wat je wilt bereiken kun je een zinnetje kiezen. Gebruik deze minstens een maand.

Let’s do the trick

Wanneer je jouw zinnetje gekozen hebt is het belangrijk dat je hier vaak aan herinnerd wordt. Hang bijvoorbeeld een briefje met deze zin op je spiegel. Of, kies een achtergrond op je telefoon of laptop die je hieraan herinnerd. Je kan ook een timer zetten die om het uur afgaat met jouw affirmatie. Ook leuk!

Op deze manier ga je jezelf hersenspoelen als het waren. Kortom, je wordt je eigen personal coach! En het is nog gratis ook!

Je zult merken dat je positieve affirmatie je hersens positief gaat beïnvloeden. De manier waarop je denkt en doet gaat hierdoor veranderen. Oftewel, je veranderd je bewustzijn en je mindset.

Je beweegt dus steeds meer naar die beste versie van jezelf. Je zult momenten meemaken dat je dit al gaat ervaren! En let’s be honest… Deze versie zit natuurlijk nu ook al in jou, je moet heb alleen even belichten. Enjoy!

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostDe kracht van etherische oliën

No Comments

Leave a Reply