fbpx

In Mind

Ontwaken op de energie van de volle maan

In april is het weer tijd om te ontwaken. Langzaam treden we na een ijskoude winter weer naar buiten om op avontuur te gaan. De lente is aangekomen en onze stille wateren verdwijnen naar de achtergrond. Buiten staan bloemen, planten en bomen volop in bloei en wellicht voel jij ook wel dat jouw vuurtje weer aangewakkerd is. Op 19 april beleven de Volle Maan van het Ontwaken.

De volle maan van het ontwaken

In het voorjaar kom je weer opnieuw in je kracht en is het de tijd van vruchtbaarheid. Je kunt de zaden van nieuwe planten en bloemen in de grond stoppen. Dieren zijn vruchtbaar of geven melk aan hun kleintjes. Van stilte kom je naar beweging. Je groeit langzaam weer naar buiten. Tijdens deze periode is het een goed moment om je af te vragen waar jij blij van wordt. Wat wil je dit jaar gaan doen waar jij energie van krijgt?

Tijdens volle maan ben je extra gevoelig. Het licht van de maan schijnt fel aan de lucht en trekt ons aan. Een mooie verschijning aan de hemel tussen de sterren beïnvloed ons met een magische energie. Een magische energie die jou helpt ontwaken en je thuis laat komen bij jouw soul journey. In deze blog geef ik je een practice die je kan helpen om jouw dromen en zielsgevoelens uit te diepen tijdens de volle maan.

Practice voor de volle maan van het ontwaken: Journalling

Schrijf. Voel wat er in jou verborgen zit en breng het naar buiten op papier. Ontwaak. Schrijven vanuit je hart. Dit helpt je om jouw verlangens naar de oppervlakte te brengen en uit te schrijven waar je dankbaar voor bent. Mediteer In het voorjaar kun je je ook een beetje rumoerig voelen. Je wordt weer wat drukker in je hoofd. Het is mooi weer buiten en er is van alles te doen. Mediteren helpt je om weer te landen. Hoe mooi is dit als je dit kunt doen met een volle maan aan de kraakheldere lucht?

Ga rustig zitten op een matje of een kussen. Leg je handen open naar de maan op je knieën en recht je rug. Adem rustig door naar het bekkengebied. Een natuurlijke ademhaling zonder te forceren. In je bekken wakker je nieuwe energie aan en kun je aarden. Tijdens de meditatie kun je je gedachtes volledig loslaten en gewoon even ZIJN in jouw lijf. Het is niet zo dat je je gedachtes volledig kunt uitschakelen. Maar door even niets te moeten en gewoon te zijn kun je de maanenergie toelaten.

Wat mag er bloeien en groeien in jou? Blijf rustig doorademen naar het bekkengebied en open je hart. Wat spreekt er in jou? Zijn er bepaalde spanningen die opkomen? Dan kun je ook daar weer rustig naar toe ademen om ruimte te creëren.

Je kunt de meditatie afsluiten door rustig met je vingers heen en weer te bewegen en je tenen heen en weer te wiebelen. Breng daarna nog even je handen die open naar de maanenergie lagen naar je ogen. Open je ogen in je donkere handen zodat ze langzaam weer aan het licht kunnen wennen.

Namasté,
Joyce

Share Tweet Pin It +1
Avatar

Joyce Mol

Mijn naam is Joyce Mol en vanuit mijn bedrijf Mind Events Factory werk ik als Yin Yoga Teacher en geef Yin Yoga lessen, workshops en trainingen. Hierbij maak ik gebruik van de maanenergie en de natuurlijke elementen volgens de Chinese Geneeskunde. Meer weten? Ga naar www.mindeventsfactory.com

Previous PostDe derde stap van het achtvoudige pad: “Asana”
Next PostManifesteer je dromen met Christine en Erica van Cosmiclife.nl

No Comments

Leave a Reply