fbpx

In Mind

Zo heb je een goede nachtrust tijdens de volle maan van maart

Volle maan is de fase waarin we successen vieren en terugblikken op hetgeen waar we mee bezig zijn. Ook is dit de fase in de maand waarin de maan veel licht geeft en wij als weerwolven reflecteren in dit licht. Veel licht zorgt ervoor dat we slechter slapen en ‘aan’ blijven staan. In deze blog vertel ik je meer over de volle maan van maart en wat voor oefeningen je kunt toepassen voor het slapen gaan.

De volle lentemaan of ook wel eimaan vind plaats op 21 maart 2019 om 02:43. We treden weer naar buiten, het is weer langer licht en de vogeltjes horen we weer fluiten. In deze tijd zaaien we nieuwe zaadjes. Voor nieuwe projecten, nieuwe relaties of een nieuwe baan. We gaan erop uit!

Het is daarom heel belangrijk om voor jezelf duidelijk te houden waar jouw grenzen liggen. Hoeveel kun jij aan, wat voelt goed? Want als je teveel gaat doen kan het wel eens zo zijn dat je er slechter van gaat slapen. De volle maan is een goed moment om naar binnen te keren en te ervaren in welk energie niveau je zit, dankbaar te zijn voor wat je hebt en wat gaat komen.

Slaapproblemen tijdens volle maan

Slaapproblemen ontstaan meestal doordat je je teveel zorgen maakt en je niet duidelijk hebt welke richting je op wilt. De volle maan kan daarbij met haar mooie glanzende licht voor nog meer onrust zorgen. In de nacht van de volle maan voelen we ons wakker. We worden aangetrokken door de energie van de volle maan. Je kunt een gordijn dicht doen, maar ik geloof eerder in een eerlijke verbinding met de maan. Bewonder het eens. Spreek je dromen en verlangens uit in de nacht en voel je daar dankbaar voor dat je dit kunt doen. Vervolgens ga je in bed liggen en leg je een hand op je hart en een op je buik. Adem rustig van je hart naar je buik tot aan je tenen en voel de resonatie van de volle maan energie door je heen gaan.

Mediteren om te aarden

Het aarde element zorgt ervoor dat we in balans zijn. Dat we ons gegrond, veilig en thuis voelen. Het aarde element is verbonden aan ‘earth’ de aarde, de natuur, de planeet en de maancyclus. Deze zit vol energiën die ons sterker kunnen maken, maar ons ook kunnen misleiden.

Een aantal vragen om jezelf te stellen voordat je gaat starten met de Full Moon Meditation Practice:

  1. Wat geeft jou het gevoel van thuiskomen?
  2. Welke ritmes zie jij terug in jouw leven?
  3. Voel jij je veilig?

Waarom ik deze vragen stel is omdat je geaard voelen betekend dat je je thuis voelt bij jezelf. En dat je vertrouwd op de natuurlijke ritmes in jouw leven. Je veilig voelen is een zeer zeker aspect in het aarde element. In de donkere nacht van de volle maan kunnen we ons wel eens angstig en alleen voelen. Je kunt dan mediteren om je weer geaard te voelen. Als je je geaard voelt kom je beter in slaap. Je natuurlijke ritmes zijn dan in balans. Als je je persoonlijk in een onveilige situatie bevindt, probeer dan eens de denken aan wat jij kunt doen om een ‘safe space’ voor jezelf te creëren. Disbalans die je kunt ervaren in het aarde element zijn verslavingen, overcontrole, compensatie gedrag. Acceptatie helpt je om weer stabiel te worden. Daarom is aarden door middel van meditatie zo krachtig. De spanningen aanwezig laten zijn en te voelen hoe het jouw lichaam weer verlaat. Want dat is wat energie doet als we het niet krampachtig vast willen houden of onderdrukken.

Op de foto: Joyce Mol

Earthing Full Moon Meditation Practice:

  • Zorg voor een rustige ruimte waar je niet gestoord kunt worden. Een plek waar je je fijn voelt en waar jij weer kunt aarden
  • Ga rustig zitten op de grond of op een kussen;
  • Sluit je ogen;
  • Leg je handen open met de handpalmen naar het plafond;
  • Neem een ademhaling voor jezelf en voel waar je adem zit. Forceer deze niet maar adem gewoon mee op het ritme van jouw adem. Jouw adem weet namelijk de weg waar hij heen wilt. Als we het proberen te misleiden raken we juist in paniek;
  • Leg vervolgens je handen op je onderbuik en blijf zo rustig zitten en doorademen. Net zolang tot jij je geaard voelt;

Het aarde statement luid:

”Luister naar jouw lichaam! Wat heb jij nodig?”

Het gaat er namelijk om wat jij nodig hebt en niet wat een ander nodig heeft om jou een veilig en geaard gevoel te geven. Voel je veilig, vitaal, kom samen met je familie en waardeer wat je hebt.

Als je je niet geaard voelt maak je je zorgen. En je zorgen maken is dé emotie die gekoppeld is aan het aarde element. Daarbij wil ik zeggen dat je eerst voor jezelf mag zorgen voordat je een veilige haven voor de mensen om je heen gaat creëren.

Namasté,

Joyce

P.S. Voel jij je niet geaard en wil je dit eens in een persoonlijk gesprek bespreken? Ik geef 1-op-1 sessies waarin ik je door middel van meditatie, ademen en yin yoga begeleid naar rust. De plek van ‘aarden’. Want in rust vinden we ruimte voor herstel. Komt er weer ruimte voor nieuwe ideeën en boor je nieuwe energie aan.

Share Tweet Pin It +1
Avatar

Joyce Mol

Mijn naam is Joyce Mol en vanuit mijn bedrijf Mind Events Factory werk ik als Yin Yoga Teacher en geef Yin Yoga lessen, workshops en trainingen. Hierbij maak ik gebruik van de maanenergie en de natuurlijke elementen volgens de Chinese Geneeskunde. Meer weten? Ga naar www.mindeventsfactory.com

Previous PostDe tweede stap van het achtvoudige pad: “Zelfonthouding”
Next Post3 tips hoe je vandaag nog start met yoga!

No Comments

Leave a Reply