fbpx

In Soul

In 3 stappen van droom tot werkelijkheid

Het nieuwe jaar is inmiddels enkele weken onderweg. Ben jij een van die vele mensen  geweest die voornemens heeft gemaakt?

Wist je dat veel voornemens vaak stranden voordat januari is afgelopen. Sommige stranden zelfs al op 1 januari! Ben je nog druk bezig met jouw goede voornemens? Dan is dit je kans om ze ook echt te laten slagen! In deze blog maak je in 3 stappen jouw ideale plan!

Waarom een plan beter werkt dan goede voornemens

Ten eerste, mag je langer over een plan doen. Klinkt veel leuker en minder stressvol in deze drukke tijden. Het mooie is dat je meteen mee kunt starten ongeacht de datum. Maar hoe doe je dat?

Om te starten is het belangrijk dat je de ideeën realistisch houdt. Verder is het goed dat ze bij je passen. Net als een leuke jurk of trui! Als het niet lekker zit blijft het na de aankoop in de kast hangen. Ai, miskoop! Herkenbaar?

Ter voorbereiding is onderzoek nodig. Lees je uit op Google, blader tijdschriften door of doe ideeën op bij vrienden en familie. Tadaa, dit is je basis! Daarna ga je in stappen je plan uitwerken. Verder op vind je 3 ultieme stappen over hoe je dit precies doet.

Allereerst, denk bij het bouwen van je plan aan een bouwtekening. Net als met blokjes bouw je aan het plan. Elke keer een stukje erbij. Tot het moment dat je tevreden bent en je droom werkelijkheid is!

Desalniettemin is het gewoon doen heel belangrijk! Merk op als je smoezen verzint om iets niet uit te voeren. Het opschrijven van deze smoezen (die iedereen wel eens heeft) helpt je in het herkennen hiervan.

Are you ready? Start met de bouw van jouw plan met onderstaande tips!

Stap 1: Schrijf alles op wat je graag zou willen doen

Een reis om de wereld, vaker wandelen , meer mediteren of misschien wel dat ene droomberoep? Het kan allemaal, want dat is nou zo leuk aan plannen maken. Het is jouw plan! Het is echter wel goed om realistisch te blijven. Schrijf alle dromen en wensen op Post-its op. Maak er een kleine tekening bij of een symbool om het jouw energie en kracht te geven. 

Stap 2: Pak de Post-its erbij en verdeel ze in drie lijstjes

Lijstje 1: Wat wil ik minder of meer gaan doen? Je kunt natuurlijk in 1x stoppen met iets, maar de kans dat je snel weer in de verleiding komt is groot. De keuze is aan jou. Vind je het lastig om in 1x te stoppen? Stel dan als doel om te minderen.

Wil je iets wat je leuk vind meer gaan doen? Super goed idee! Vind je dit lastig of ben je vaak te druk? Doe het dan in stapjes. Plan niet te ver en of teveel vooruit. Zoals je misschien wel weet is het leven druk en wispelturig. Hiermee voorkom je stress als je je planning een keer niet haalt.

Lijstje 2: Wat moet blijven? Uiteraard heb je vast dingen die je geweldig vind. Of die je wilt blijven doen. Laat die dan vooral onderdeel van je plan zijn. Koester de dingen waar je van geniet en die je wilt behouden.

Lijstje 3: Wat moet erbij komen? En het meest spannende zijn natuurlijk de nieuwe dingen. Wat heb je altijd al willen doen? Waar droom je van? En wat zou je daarvan dit jaar nog willen doen? Het moet vooral voor jou plezier en lol brengen. 

Stap 3: Maak een moodboard en een planning

Verzamel alle te gekke plaatjes die passen bij jouw plan of voornemens. Maak er een mooi bord van. Schrijf er quotes bij of wensen. Maar denk ook aan wie je kan helpen. Hang je moodboard vervolgens op een plek waar je deze geregeld tegen komt. Zo blijft jouw plan in beeld en wordt je herinnerd aan datgene je wilt bereiken.

Neem per week een aantal stappen die je gaat doen om te werken naar jouw doel. Bel bijvoorbeeld iemand op die je kan helpen bij een van de ideeën. Je zult merken dat als je over de eerste hobbels heen bent het steeds makkelijker gaat. En misschien lukt het je dan ook om meer stapjes te maken in een week. Hoe tof zou dat zijn. Deel je plan met vrienden en of familie. Ze kunnen je steunen en helpen om je plan te realiseren. Wie weet waar het je allemaal brengt.

En het meest belangrijkste wees vooral trots op wat je bereikt en geniet ervan! 

Share Tweet Pin It +1
Nicole Stappers

Nicole Stappers

Ghandi zei: “Wees de verandering die je wilt zien” Een uitspraak die bij Nicole de rode draad is in alles wat ze doet. Verandering is het enige constante in ons leven. Elk moment is weer anders en kleur vooral buiten de bestaande lijntjes in je leven. Als communicatieadviseur helpt Nicole bedrijven om de interne- en externe communicatie ‘vleugels’ te geven. In de communicatie draait volgens Nicole alles om de balans tussen hoofd, hart en handen . Nicole heeft verder een achtergrond in het geven van trainingen rondom zelfontwikkeling, waaronder DISC en is Yogadocent. Op de websitevan Nicole kun je meer lezen of volg haar op Instagram.

Previous PostKom uit je comfort zone als een Yogi!
Next PostVan passie naar passief inkomen

No Comments

Leave a Reply