fbpx

In Soul

Een kijkje in het leven van Amber Hanning

Nieuwsgierig hoe andere yogi’s leven? In de rubriek “Een kijkje in het leven van …” ontdek je meer over de Yoga Lifestyle en de dagelijkse routine van verschillende yogi’s die hierin centraal staan. Benieuwd of uitslapen, een feestje pakken en een patatje ook tot de lifestyle behoren? Je leest het hier!

Amber in het kort

We trappen deze eerste blog uit de reeks af met Amber Hanning, YAY! Ze is 33 jaar en woont een beetje op twee plekken, in Amsterdam bij haar vriend en in Zandvoort waar ze is opgegroeid. Ze heeft twee katten Baby en Badu die inmiddels al 11 jaar zijn. Vinyasa en Yin Yoga zijn haar favoriete vormen van yoga! Amber is een echte duizendpoot en werkt dan ook als lifestyle coach, yoga- en sport docent én organiseert workshops en evenementen rondom lifestyle via Amberhanning.nl. Haar persoonlijke motto luidt: “Leef en geniet nu, het leven is geen generale repetitie!”

Favoriete asana: Dancer pose! “Dan voel ik me net een danseres!”

Amber over haar Yoga Lifestyle

Wat betekent een Yoga Lifestyle voor jou?

Voor mij is een yoga lifestyle niet zo zeer de fysieke yoga, maar vooral een stukje reflectie, leren en bewustwording. Met aandacht leven, maar ook aandacht besteden aan jezelf en anderen, goed voor jezelf zorgen. Genieten van kleine dingen en erbij stil staan hoe bijzonder deze zijn. Balans vinden in je manier van leven. De ene keer is dat voor mij een yogales en gezond eten en de andere keer uitgaan met vriendinnen en een pizza eten! Het moet niet streng zijn ;-) .

Wat heeft jou geholpen in jouw zoektocht naar de ultieme Yoga Lifestyle?

Ik was vroeger helemaal niet van de yoga. Had het ook een zweverige stempel gegeven. Ik was ook heel fanatiek en gaf lessen als Aerobics, Shape en Zumba. Rustig aan doen, kwam niet echt in mijn woordenboek voor. Tot ik in aanmerking kwam met Bodybalance, waar ook een stukje yoga in zit. Het was het begin van meer bewustwording van mijn lichaam. Ik kreeg meer rust en raakte toen nieuwsgierig naar yoga. Toen ben ik hierin steeds meer dingen gaan doen en ben ik ook verschillende opleidingen gaan volgen. Van NLP tot mindfulness en uiteindelijk heb ik ook een yogaopleiding gevolgd. Het leuke hieraan vind ik dat je nooit bent uitgeleerd wanneer je blijft reflecteren.

Heb je nog tips die je zou willen delen met ons in het vinden van een onze ultieme Yoga Lifestyle?

Oefen met meer bewuste aandacht in het moment. Stilstaan bij wat je aan het doen bent, in plaats van dat je door je dag ‘vliegt’ en het idee hebt dat je wordt geleefd. Waardeer de kleine dingen. Neem tijd voor jezelf en mensen die belangrijk voor je zijn. Geniet! Plan leuke dingen in, feest, maar pak dan ook de gezonde draad weer op. Dat heeft mijn leven en contacten echt veel meer waarde gegeven!

Een dagje met Amber 

Waar kom jij je bed voor uit?

Vroeger kon ik nooit goed mijn bed uit komen. Ik was toen ook minder blij met wat ik deed in mijn leven. Sinds ik doe wat ik leuk vind, sta ik eigenlijk altijd graag op. Niet dat ik nooit meer even tijd nodig nodig heb om wakker te worden, maar ik heb altijd zin in de dag!

En om snoozen te voorkomen? Mindset! Bedenk van te voren waar je je bed vooruit wilt en niet teveel over nadenken. Gewoon opstaan! De enkele keer dat ik nog eens snooz, voel ik me daarna veel minder fit. Klinkt misschien simpel, maar soms moet je ook niet veel denken maar gewoon doen.

Hoe creëer je met simpele tips jouw ideale dag?

Besteed zoveel mogelijk aandacht aan wat belangrijk is voor je en waar je energie uithaalt. Ik vind het fijn om het grootste deel van de tijd gezond te eten en haal daar goede energie uit. Maar ook door het in verbinding zijn met mensen waar ik raakvlakken mee heb en positieve energie uithaal. Elke dag bewegen en rekken is een vast onderdeel, al is het maar een kwartiertje. En doen wat je leuk vindt! Gelukkig haal ik veel energie uit mijn lessen en coaching!

Hoe ga jij om met “moetjes” in jouw leven?

Afwegen wat écht moet. En maak een prioriteitenlijstje. Welke dingen zijn belangrijk voor jou en welke dingen kun je misschien wel wegstrepen? En sowieso moeten veranderen in willen. Als ik moet stofzuigen en daar geen zin in heb, maak ik er willen van. Ik wil namelijk ook een schoon huis hebben. Deze mindset maakt het meteen wat lichter. En beter kun je sommige dingen gewoon meteen doen. Dan ben je er van af ;-) Ik probeer er iets leuks van te maken of mezelf te ‘belonen’ met bijvoorbeeld een stukje chocola als ik mijn ‘moetje’ gedaan heb. Meteen een geldig excuus om chocola te eten! Haha.

Voor welk moment ben jij het meest dankbaar?

In de ochtend ben ik eigenlijk altijd dankbaar voor een nieuwe dag. Helemaal als het zonnetje lekker naar binnen schijnt. Ik ben dankbaar voor de lieve mensen die ik om me heen heb. Maar ook tijdens mijn lessen, of leuke spontane ontmoetingen met anderen. Ik sta vaak stil bij die kleine geluksmomentjes.

Hungry for more?

Check www.amberhanning.nl voor meer informatie of volg haar op Instagram of Facebook voor de laatste updates. 

Stay tuned for more Yoga Lifestyle inspiratie! Volgende week nemen we een kijkje in het leven van Deephouse Yogi Merle van Riessen, founder van Deephouse Yoga NL.

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostNamayay op Spotify! Luister hier naar de lekkerste deuntjes
Next PostEnnn ontspan...Hoe doe je dat?

No Comments

Leave a Reply