fbpx

In Soul

Een kijkje in het leven van Fiona Mueller

Nieuwsgierig hoe andere yogi’s leven? In de rubriek “Een kijkje in het leven van …” ontdek je meer over de Yoga Lifestyle en de dagelijkse routine van verschillende yogi’s die hierin centraal staan. Benieuwd of uitslapen, een feestje pakken en een patatje ook tot de lifestyle behoren? Je leest het hier!

Fiona in het kort

In deze tweede blog uit de reeks nemen we een kijkje in het leven van yogasister Fiona. Ze is 28 jaar en woont samen met haar vriend en kater Ravi in Den Bosch. En binnenkort ook nog kater Thor, leukleuk! Deze bezige bij werkt 2 dagen per week als Kwaliteit & Beleid Manager, daarnaast is ze volop bezig met het geven van yogalessen op diverse locaties en is ze natuurlijk mede-eigenaar van YogaSisters. Zelf is ze het meest fan van Astanga/Power yoga in combinatie met Yin yoga. Haar persoonlijke motto luidt: “Als je iets wilt doen, doe het dan nu. Er is niets ergers dan ooit te moeten zeggen: ‘Had ik het maar gedaan!'” Helemaal waar!

Favoriete asana: Reclinging butterfly & dragonfly (yin yoga houdingen)! Heup openingen vind ik fantastisch! De laatste tijd kan ik ook enorm genieten van simpele zonnegroeten. De beweging en strekking van het lichaam voelt zo fijn!

Fiona over haar Yoga Lifestyle

Wat betekent een Yoga Lifestyle voor jou?

Ik heb altijd al veel gesport en gezond gegeten en sinds mijn 13e ben ik vegetariër. Door excessief sporten en andere omstandigheden heb ik op mijn 11e een eetstoornis ontwikkeld. Ik heb deze nooit echt onder controle gekregen. Yoga heeft me uiteindelijke geholpen om me te accepteren zoals ik ben en eindelijk los te laten. Ik heb geleerd om zachter met mezelf te zijn en te genieten van de kleine dingen in het leven. Hierdoor kan ik me openstellen voor het leven en andere mensen om me heen. Voor mij is dus een Yoga Lifestyle dat je dichtbij jezelf staat, goed naar je luistert en je grenzen aangeeft. Yoga heeft voor mij niet per se te maken met vegan eten, iedere dag (excessief) yoga beoefenen en alle houdingen perfect kunnen. Het is de manier hoe je met jezelf omgaat en hoe je in het leven staat.

Wat heeft jou geholpen in jouw zoektocht naar de ultieme Yoga Lifestyle?

Het tegenkomen van mijn grenzen heeft mij geholpen in de zoektocht naar mijn ultieme Yoga Lifestyle. Ik heb als juriste bij Deloitte gewerkt en al snel begon ik me te vervelen en af te vragen “Is dit het nou?”? Steeds vaker kreeg ik het benauwd van de gedachte dit nog 45 jaar te moeten doen. No way! Maar ik wist toen ook niet hoe ik deze situatie kon veranderen. Al mijn vrienden hadden een goede baan, veel geld, gingen vaak op vakantie, etc. Hierdoor werd ik meegesleurd in deze waan. Het koste me heel veel energie, gesprekken met wat oudere en wijzere vrienden en sessies bij een loopbaancoach om het roer om te gooien. Yoga heeft me in deze tijd enorm geholpen om niet helemaal tegen de muur aan te lopen.

Tijdens mijn Teacher Training in India ben ik me lichamelijk ook tegen gekomen maar op een andere manier. Ik voelde me eindelijk voor het eerst levend. Dat was pas een eye opening en ik denk nog vaak terug aan dat moment. Vooral als ik me weer laat meesleuren in de waan van de dag (gebeurt nu ook nog af en toe!).

Heb je nog tips die je zou willen delen met ons in het vinden van een onze ultieme Yoga Lifestyle?

Je hoeft niet iedere dag yoga houdingen te beoefenen. Yoga is veel meer dan asanas en perfect in de houdingen staan. Leer goed naar jezelf en je lichaam te luisteren en leer je behoeftes te herkennen. Wees liefdevol met jezelf en accepteer ook als dat even niet zo is. Yoga wordt ook steeds commerciëler en je wordt beïnvloed door social media. Zoek je eigen weg en hou vast aan jouw idealen. Laat los en accepteer als een weg niet voor jou bestemd is. Wees dan geduldig, want er is een andere weg voor jou bestemd.

Een dagje met Fiona 

Waar kom jij je bed voor uit?

Als ik leuke dingen die dag heb staan. Ik snooze bijna nooit tenzij ik drukke dagen achter de rug heb.

Hoe creëer je met simpele tips jouw ideale dag?

Ik werk met To Do ist. Een hele handige app die alle taken voor vandaag laat zien. Zo kan ik meteen zien wat ik allemaal moet doen en hoeveel ruimte ik mezelf op een dag kan geven. Er is niets beter dan werken voor jezelf en ook ruimte voor jezelf inplannen. Toen ik nog iedere dag op kantoor werkte, voelde ik me zo geleefd. Nu leef ik iedere dag <3!

Hoe ga jij om met “moetjes” in jouw leven?

Ik heb de moetjes geaccepteerd. Soms stel ik ze nog uit maar meestal probeer ik juist de moetjes meteen te doen zodat er alleen maar nog de leuke dingen overblijven.

Voor welk moment ben jij het meest dankbaar?

Iedere keer als ik zelf een yogales kan volgen. Als ik dan in Savasana lig, ben ik vaak super blij dat ik eindelijk na 28 jaren heb geleerd meer naar mezelf te luisteren, me te accepteren en dichterbij mezelf staan. Daarnaast kan ik genieten van mooie momenten met mijn vriend zoals fietsen naar een meertje en buiten in het gras liggen. Ook word ik gelukkig als onze kater Ravi moe is van het spelen en alleen maar op de grond wil liggen.

Hungry for more?

Benieuwd naar het platform van YogaSisters? Check dan YogaSisters.nl of Instagram voor de laatste updates. Ook kun je Fiona vinden op Ywatyoga haar persoonlijke yogi Instagram account. 

Stay tuned for more Yoga Lifestyle inspiratie! Volgende week nemen we een kijkje in het leven van de YogaSister Marleen, ook co-founders van YogasistersNL.

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostEnnn ontspan...Hoe doe je dat?
Next PostCreëer je eigen ultieme yoga weekend voor thuis: de 3 musthaves!

No Comments

Leave a Reply