fbpx

In Soul

Een kijkje in het leven van Marleen Vrieze

Nieuwsgierig hoe andere yogi’s leven? In de rubriek “Een kijkje in het leven van …” ontdek je meer over de Yoga Lifestyle en de dagelijkse routine van verschillende yogi’s die hierin centraal staan. Benieuwd of uitslapen, een feestje pakken en een patatje ook tot de lifestyle behoren? Je leest het hier!

Marleen in het kort

In deze vierde blog uit de reeks nemen we een kijkje in het leven van YogaSister Marleen. Ze is 30 jaar en woont samen met haar de meest schattige Labradoodle van 1 in Nijmegen. Marleen is naast ondernemer ook yogadocent en blogger. Zelf houdt ze vooral van alle rustige vormen van yoga. Haar persoonlijke  motto luidt: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”.

Favoriete asana: Kindhouding, ook wel Balasana in sanskriet. 

Marleen over haar Yoga Lifestyle

Wat betekent een Yoga Lifestyle voor jou?

Mijn Yoga Lifestyle houdt in dat ik bijna dagelijks yoga doe/geef, maar ook ruimte geeft voor balans. Het zorgt ervoor dat ik minder lichamelijke klachten heb en dat ik doordeweeks ivm mijn lessen gezond leef/eet. In het weekend is er altijd ruimte voor leuke dingen doen met vrienden, zonder dat ik mij schuldig voel t.o.v. mijn lichaam.

Wat heeft jou geholpen in jouw zoektocht naar de ultieme Yoga Lifestyle?

Ik had last van burnout-achtige klachten (volgens mij zat ik er middenin, maar dat klinkt zo heftig). Ook haalde ik totaal geen voldoening meer uit mijn werk en zag niet voor me hoe ik dat komende 40 jaar nog zou moeten doen. Ik ben dingen op gaan schrijven die ik erg belangrijk vond voor in een volgende baan. Onder aan de streep kwam hieruit dat ik iets met yoga wilde doen. Wát precies wist ik nog niet, maar ik ben in het diepe gesprongen, want erger dan het toen was kon het toch niet worden haha. Heb mijn baan opgezegd, heb mijn spullen gepakt en ben naar Azië gegaan voor een teacher training van 300 uur (2 maanden bij Pyramid Yoga Center in Koh Phangan). Daar had ik heel erg het gevoel dat ik op de goede weg zat. Ik leerde eigenlijk weer naar mijn eigen gevoel te (durven) luisteren. Het was mooi meegenomen dat ik het lesgeven ontzettend leuk vond/vindt, maar ik geloof er heilig in dat als ik dat helemaal ruk had gevonden, er wel iets anders op mijn pad was gekomen. Als je het vertrouwen hebt in jezelf, dan gaat het balletje vanzelf rollen en zul je merken dat je steeds meer ‘likeminded people’ tegenkomt die weer iets voor je kunnen betekenen. Tip: Binnenkort lees je hier meer over op YogaSisters.nl

Heb je nog tips die je zou willen delen met ons in het vinden van een onze ultieme Yoga Lifestyle?

De enige grote tip heb is: luister naar je lichaam én geest. Doe waar jíj zin in hebt en behoefte aan hebt. Gun jezelf dingen, wat het dan ook is waar jij blij van wordt. Leef niet te strikt (wat dat voor jou ook moge betekenen) want dan voel je je veel te vaak schuldig. Dit zorgt voor stress en dat schuldgevoel doet alle leuke dingen weer teniet. Kortom: geniet! Het leven is te kort om niet elke dag keihard te genieten en of dit nu met een wijntje is of met een groentesapje: zolang jij er maar gelukkig van wordt.

Een dagje met Marleen 

Waar kom jij je bed voor uit?

Als de zon schijnt!

Hoe creëer je met simpele tips jouw ideale dag?

Kom sowieso elke dag buiten, doe yoga en lees een fijn boek.

Hoe ga jij om met “moetjes” in jouw leven?

Wat moet, dat moet. Vaak doe ik de moetjes eerst, zodat er daarna tijd is voor de leukere dingen.

Voor welk moment ben jij het meest dankbaar?

Als ik thuiskom en Ollie kwispelt me tegemoet! Tevens geeft het lesgeven mij super veel energie en word ik daar heel blij van.

Hungry for more?

Benieuwd naar het platform van YogaSisters? Check dan YogaSisters.nl of Instagram voor de laatste updates. Meer weten over Marleen haar andere onderneming? Lees dan verder op Practiceofbalance.com of volg haar op Instagram

Tip: Neem een kijkje in het leven van andere yogi’s, zoals Fiona (YogaSistersNL), Merle (DeephouseNL) en Amber (lifestylecoach, yogadocent en organiseert workshops en evenementen).

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostCreëer je eigen ultieme yoga weekend voor thuis: de 3 musthaves!
Next PostZo ga je (weer) met plezier naar je werk

No Comments

Leave a Reply