fbpx

In Soul

Een kijkje in het leven van Martine Hilverda

Nieuwsgierig hoe andere yogi’s leven? In de rubriek “Een kijkje in het leven van …” ontdek je meer over de Yoga Lifestyle en de dagelijkse routine van verschillende yogi’s die hierin centraal staan. Benieuwd of uitslapen, een feestje pakken en een patatje ook tot de lifestyle behoren? Je leest het hier!

Martine in het kort

Martine is 32 jaar en woont met haar vriend in Amsterdam, samen met 2 gezellige katten genaamd Morris en Coco. Naast het geven van yoga les voor kinderen en volwassenen is Martine holistisch coach via haar eigen bedrijf Inner Bliss Company. Zo kun je bij haar terecht voor 1-op-1 begeleiding bij stress- en burn out klachten. Daarnaast geeft ze work-life balance trainingen aan bedrijven en heeft ze sinds kort een webshop geopend met hele fijne relax & feel good producten. Benieuwd naar haar coachprogramma? Klik dan hier.

Dit was nog niet alles! Samen met haar zakenpartner organiseert ze yoga retreats voor yoga- en mindfulness docenten op Ibiza. Bekijk hier de fijne retreats van YogaIbiza.nl.

Martine en haar Yoga Lifestyle

Hoe zou je jouw lifestyle omschrijven?

In balans… enerzijds yoga/meditatie en vegetarisch & gezond eten, anderzijds af en toe een uitspatting met wijntjes, een bitterbal en dansen met blote voeten in het zand. Ik probeer goed voor mezelf en daarmee mijn omgeving te zorgen, zonder te streng te zijn voor mezelf.

Ben je wel eens ergens tegen aan gelopen?

Ja absoluut, op mijn 18e zat ik niet lekker in mijn vel, ik raakte overspannen en moest mijn studie pauzeren. Ik heb een aantal weken alleen maar geslapen en heel veel gehuild. Echt een dieptepunt. Achteraf heeft het mij heel veel gebracht en weet ik nu als ervaringsdeskundige alles van een burn out/overspannenheid. Het is mij daarna nooit meer gebeurd, doordat ik de juiste tools heb geleerd. Deze tools deel ik nu met de mensen die een coachtraject bij mij volgen. 

Wat heeft jou geholpen in jouw zoektocht naar de ultieme Yoga Lifestyle?

Tijdens mijn eigen overspannenheid kreeg ik een coach en volgde ik mijn eerste yogales. Vervolgens begon alles te veranderen en zette ik steeds weer een stapje richting mijn ideale lifestyle. In de jaren die volgden ben ik mij steeds verder gaan verdiepen, verschillende opleidingen gevolgd, nieuwe ervaringen op gedaan en uiteindelijk heb ik hier zelfs mijn werk van gemaakt.

Welke levensles zou je met ons willen delen?

Het is een combinatie van lessen die mij helpen. Ik kom dan weer terug bij ‘minder denken, meer voelen’. Maar ook dat je er op mag vertrouwen dat als het allemaal even k*t is, het ook weer voorbij gaat. Alles is tijdelijk… Klinkt ergens misschien ook verdrietig, maar zo is het wel. Door mijn diepe dal, kon ik daarna weer extra genieten van hoogtepunten die volgden.

Wat ook goed helpt, is om heel erg in dít moment te kijken hoe ik mij voel. Als ik bijvoorbeeld door een lastige periode heen ga, betekend het niet dat ik mij 24/7 slecht, boos of verdrietig voel. Ook al die emoties komen en gaan… dat te beseffen helpt mij.

Zo ziet Martine haar dag eruit

  • 7u | Rekken & strekken | Soms 5 minuutjes, soms wat uitgebreider. Afgewisseld met buikspier oefeningen & meditatie
  • 7-8u | Ontbijt | Meestal ontbijt ik met Chia pudding of havermout met wat fruit. Ik ontbijt bijna elke ochtend lekker in bed. Mijn vriend gaat er meestal uit om thee te zetten en ontbijt te maken. Superdeluxe!
  • 8 u | Douchen/Make-up | Meestal doe ik dit best wel snel, 20 minuutjes en ik ben klaar! Daardoor heb ik meestal wel tijd om mijn dag te beginnen met een mooie intentie. Hiervoor gebruik ik de Inner Compass Cards.
  • 9-12 | Mijn dagen zijn vaak erg afwisselend, geen dag ziet er hetzelfde uit. Soms zit ik op kantoor, soms geef ik les of heb ik een coachsessie.
  • 12-13u | Lunch | Lunchen doe ik meestal gewoon thuis, soms lunch ik ergens als ik onderweg ben en op locatie werk. Ik lunch graag met soep, salade of crackers.
  • 14-18u | Ook mijn middagprogramma is vaak afwisselend, soms fiets ik de hele stad door om les te geven/ workshops en soms tussendoor nog een coachsessie of afspraak. In elk geval pak ik ’s middags de bestellingen uit de Inner Bliss webshop in en zorg dat ze verstuurd worden. 
  • 18-19u | Avondeten | Meestal eten we vrij vroeg, soms geef ik ’s avonds nog les, soms ben ik gewoon thuis, maar meestal heb ik vroeg al trek. Ik heb zo’n mazzel dat mijn vriend een vega(n) catering bedrijf heeft en thuis ook bijna altijd de lekkerste dingen maakt. Yum!
  • 20-22u | Relaxen &… | Als ik niet hoef te werken ’s avonds kruip ik lekker op de bank onder een dekentje met een pot thee (in het weekend met een wijntje). Soms heb ik nog wat kleine klusjes, die ik vanaf de bank doe; factuurtjes maken, bestellingen afhandelen, deelnemers aan retreats mailen etc. 
  • 22u | Bedtijd | Ik ben super blij dat ik een goede slaper ben, dus meestal slaap ik vrij makkelijk in :)

Hoe creëer je met simpele tips jouw ideale dag en de juiste mindset?

Mijn ideale dag is afwisselend, met genoeg tijd voor mezelf. Dat laatste lukt niet altijd. Ik probeer nu wel steeds meer heel bewust mijn agenda in te delen, met momentjes voor mijzelf. De Inner Compass Cards helpen mij om een prettige mindset te creëren. Ook onder de douche herhaal ik vaak een aantal keer een positieve intentie voor die dag. De kracht van gedachten! 

Hoe ga jij om met “moetjes” in jouw leven?

Tsja… die vind ik soms wel een beetje lastig. Soms zie ik zelf ook teveel dingen als ‘moetje’ terwijl het dan vaak gewoon een moetje van mezelf is. Ik word steeds makkelijker in het afzeggen van afspraken, of to do lijstjes verplaatsen als ik voel dat het beter is voor mijzelf. 

Wat zijn jouw dagelijkse geluksmomentjes?

Geluksmomentjes zijn elke dag ontbijten op bed en een warme douche. Als het zonnetje schijnt en ik door het Vondelpark naar mijn werk fiets ben ik ook vaak heel gelukkig. Ik ben dankbaar dat ik elke dag het werk kan doen wat ik zo leuk vind en vooral daarmee andere mensen kan ondersteunen of inspireren. Vanaf eind april heb ik het geluk op het strand te wonen in ons strandhuisje, dan heb ik de hele dag door geluksmomentjes en voel ik mij zo’n geluksvogel!

Hungry for more?

Volg Martine op de Instagram van Inner Bliss Company en YogaIbiza.nl. of neem een kijkje in het leven van andere yogi’s, zoals Fiona (YogaSistersNL), Merle (DeephouseNL) en Amber (lifestylecoach, yogadocent en organiseert workshops en evenementen).

Share Tweet Pin It +1
Previous PostWinter: Zo ga je mee met het ritme van de natuur
Next PostFleur: "Hoe een burn-out je hart opent"

No Comments

Leave a Reply