fbpx

In Soul

Een kijkje in het leven van Merle van Riessen

Nieuwsgierig hoe andere yogi’s leven? In de rubriek “Een kijkje in het leven van …” ontdek je meer over de Yoga Lifestyle en de dagelijkse routine van verschillende yogi’s die hierin centraal staan. Benieuwd of uitslapen, een feestje pakken en een patatje ook tot de lifestyle behoren? Je leest het hier!

Merle in het kort

In deze tweede blog uit de reeks nemen we een kijkje in het leven van deephouse yogi Merle van Riessen. Deze powerchick werkt 4 dagen als projectmanager en 1 dag aan Deephouse Yoga NL, welke ze onlangs heeft opgericht. Hiervoor is ze regelmatig in de weer met het regelen van events, locaties en het voorbereiden van lessen. Ze is 35 jaar en woont in Amsterdam met haar liefde op 5 minuutjes fietsen van haar vandaan. Vinyasa yoga en af en toe Yin yoga zijn haar favoriet! En dit is haar favoriete quote van het moment: “Just a friendly reminder – no one has got it all totally figured out”. Helemaal waar!

Favoriete asana: Warrior 3! ” Vooral als je wat langer in de houding blijft. Vanuit je tenen tot je vingertoppen kun je hier de alignement voelen en aan werken. Én ik voel mij sterk in die pose.”

Merle over haar Yoga Lifestyle

Wat betekent een Yoga Lifestyle voor jou?

Het is voor mij niet alleen de yoga practice, maar meer een geheel: gezond eten, rust momenten inbouwen, de manier waarop je met jezelf en met anderen omgaat, voldoende slapen, yoga practice, meditatie, etc. En daarin ook een balans vinden met dingen die misschien minder gezond zijn: Een feestje pakken, uit eten en borrelen. Ook erg leuk!! Het gaat mij met name om de balans.

Wat heeft jou geholpen in jouw zoektocht naar de ultieme Yoga Lifestyle?

Meerdere dingen hebben mij geholpen in deze zoektocht, zoals mijn yoga opleiding in India, 6 weken in mijn eentje op reis naar Bali en daarnaast het regelmatig beoefenen van yoga en nieuwe kennis opdoen, zoals meditatie- en ayuveda cursussen.

Heb je nog tips die je zou willen delen met ons in het vinden van een onze ultieme Yoga Lifestyle?

Balans! Ik denk dat de yoga lifestyle veel te bieden heeft. Tip: In mijn ogen is het belangrijk een vorm te vinden die bij jou als persoon en binnen jouw leven past.

Een dagje met Merle 

Waar kom jij je bed voor uit?

Ik kom graag mijn bed uit voor een ochtend Vinyasa les bij mijn favoriete school Yagoy in de Pijp. Ook spring ik vrij makkelijk mijn bed uit als de zon schijnt!

Hoe creëer je met simpele tips jouw ideale dag?

Door voldoende rust in te bouwen creëer ik mijn ideale dag. Yoga, voldoende slaap en gezond eten zijn hierbij key! Daarnaast besteed ik zoveel mogelijk tijd aan de mensen om me heen die belangrijk voor mij zijn. Op een ideale dag spreek ik dan ook af met een of meerdere van hen.

Hoe ga jij om met “moetjes” in jouw leven?

Op het moment dat ik te druk ben of teveel moet verspreid ik bepaalde afspraken wat meer. Gelukkig heb ik voor mijn gevoel niet veel moetjes. Ik richt mijn aandacht op de dingen die goed voelen, zoals yoga en de belangrijke mensen om me heen. 

Voor welk moment ben jij het meest dankbaar?

Ik ben heel blij voor de ochtendwandeling van en naar de yoga school én natuurlijk de yoga practice zelf. Daarnaast voor alle fietstochtjes door Amsterdam op een dag ☺

Hungry for more?

Benieuwd naar een Deephouse Yoga les met Merle? Check dan haar Instagram of Facebook voor de laatste updates. 

Stay tuned for more Yoga Lifestyle inspiratie! Volgende week nemen we een kijkje in het leven van Fiona, een van de founders van YogasistersNL.

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostLeef in het "nu" met deze praktische tips
Next PostNamayay op Spotify! Luister hier naar de lekkerste deuntjes

No Comments

Leave a Reply