fbpx

In Soul

Rock jouw goede voornemens in 2019!

motivatie image goede voornemens

Happy New Year folks! Met 2018 achter de rug beginnen we met een frisse start aan 2019. En, wat is er nou leuker om het jaar te beginnen met het opstellen van goede voornemens? Ervaar de ruimte die je hebt aan het begin van het jaar om al jouw doelen te manifesteren, stel je alvast voor dat je deze stuk voor stuk behaald en voel hoe awesome dit is! Dit willen we allemaal, am I right? Toch is dit soms lastiger dan je denkt. Verderop in deze blog lees je de ultieme 5 tips om je goede voornemens gedurende het jaar vol te houden.

Ai! Dit is waarom het soms mis gaat …

Vaak beginnen we vol goede moed aan onze doelen, maar raken we ergens in het jaar de focus kwijt. Helemaal niet gek gezien er natuurlijk genoeg leuke dingen op ons pad zijn die ook de moeite waard zijn! Maar hoe kunnen we dit combineren? Dus, wel onze doelen nastreven én ondertussen het leven genieten? Want hé, tuurlijk kun je af en toe een patatje eten als je doel is om af te vallen én “hell yes” mag je af en toe uit je neus zitten eten als je doel is om je eigen business op te zetten! Maar wat gaat er dan precies mis?

Dit kan verschillende redenen hebben. Zo verliezen we soms het doel uit ons oog, vinden we het toch niet belangrijk genoeg of loopt het toch anders dan gedacht. No worries, dit jaar hoeft jou dat niet te gebeuren! Lees hieronder de tips die jou gaan helpen om gedurende het hele jaar focus te behouden. Yeah!

De 5 tips om jouw voornemens te manifesteren

1. Denk na over “The Why”

Misschien heb je wel eens eerder van “The Why” gehoord? De bedenker Simon Sinek heeft hier ondertussen al menig mens en bedrijf mee geïnspireerd. In zijn theorie “The Why” gaat het er namelijk om dat je goed bedenkt waarom je dingen doet. Denk bijvoorbeeld na waarom jouw voornemens belangrijk voor je zijn en waar ze vanuit zijn ontstaan.

Wanneer je erachter komt dat jouw “Why” meer een nice-to-have in plaats van een need-to-have is wordt het lastiger om jouw goede voornemen vol te houden.

2. Noteer jouw goede voornemen actiegericht

Wanneer je weet wat jouw “Why” is kun je hieraan een actie koppelen die jou gaat helpen bij het manifesteren van jouw goede voornemen. Hierbij geldt: Hoe concreter, hoe beter! Op deze manier weet jij namelijk precies wat er van jou verwacht wordt. Door deze helderheid ontstaat er gedurende het jaar geen verwarring over de uitvoering. Je kunt hierbij gebruik maken van de S.M.A.R.T. methode. Misschien ben je hier wel bekend mee? Deze methode wordt namelijk vaak gebruikt in het opstellen van zakelijke doelen, maar is ook perfect voor het formuleren van voornemens die jij gaat rocken. Je leest er hier meer over.

3. Geef jouw goede voornemens aandacht

Aangezien de termijn van jouw goede voornemen een heel jaar mag duren is het gemakkelijk deze uit het oog te verliezen. Want tja, tijd zat toch! Help jezelf om je goede voornemens top-of-mind te houden door er met mensen over te praten, ze op te schrijven, notities te maken in je telefoon, laptop, etc én rooster agenda momentjes in om af en toe te reflecteren. Deel bijvoorbeeld je goede voornemen op in kleine stukjes. Hoe leuk is het om ook de mijlpalen te vieren! Stel je wilt 12 kg afvallen, deel het dan om in 12 mijlpalen van 1 kg. Kortom, 12 keer feest!

Hungry for more? Integreer jouw doelen dan in je dagelijkse routine, zoals bijvoorbeeld met The Miracle Morning methode. Hierbij sta je aan het begin van de dag stil bij je doelen en de actieplannen die daaruit volgen voor die dag. Super om focus te behouden!

4. Creëer tijd en ruimte

Sommige goede voornemens kun je aan het eind van het jaar nog wel even snel afvinken. Net zoals dat je de avond voor een toets ook nog wel even snel kon leren. Maar hoe fijn is het als je je goede voornemen toch wat meer de tijd en ruimte geeft. Het kan namelijk zo zijn dat jouw goede voornemen nogal groot en/of ingewikkeld is. Wanneer jij voldoende tijd en ruimte inplant kunnen tegenslagen of andere elementen onderdeel zijn van jouw proces. Zo mag je best af en toe een patatje of uit je neus eten wanneer je de rest van het jaar focus behoudt. 

Daarnaast kan het zo zijn dat je de situatie na een half jaar toch net even wat anders bekijkt dan in het begin van het jaar. Wanneer jij jouw “Why” goed in gedachte houd, maar jouw actieplan veranderd hoeft dit geen probleem te zijn. We beschikken immers niet over een glazen bol toch!

5. Make it real! Visualiseer alvast jouw manifestaties

Last, but not least, een hele belangrijke laatste tip! Deze tip gaat namelijk over het voelen waar je het allemaal voor doet. We hebben het al gehad over “The Why”, dus je weet waar je het voor doet. Maar hoe voel jij je wanneer je visualiseert dat jij jouw goede voornemens hebt behaald en wat betekent dit voor je?

Tip: Think BIG! Vergeet hierbij de beren op de weg en ga ervanuit dat alles haalbaar is. Why not! Dit is het mooie van visualiseren! Nog een tip: Maak een moodboard of een Pinterest board om dit gevoel regelmatig op te wekken. Dit kan je helpen om focus te behouden, maar kan ook werken als een middel om te dubbel checken of je nog op de goede weg bent. 

Ik wens jou heel veel succes met jouw goede voornemens! Remember: Alles wat je aandacht geeft groeit! Ook ben ik heel benieuwd naar jouw goede voornemens. Leuk als je ze achterlaat in de comments!

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Previous PostIkigai: Het Japanse geheim voor een een lang en gelukkig leven
Next Post3 tips om een burn-out te slim af te zijn

No Comments

Leave a Reply