fbpx

In Soul

Ontdek of jij echt doet wat je leuk vindt (incl. gratis printable!)

Ooit wel eens afgevraagd of jij doet wat je echt leuk vind? Na de middelbare school ligt ons de zware taak om een richting te kiezen die wellicht bepalend gaat zijn voor je hele werkende leven. Met weinig levenservaring, half puberend en misschien op basis van wat je ouders willen en wat je vrienden van plan zijn kom je tot een studiekeuze. Deze keuze kost een hoop studiefinanciering en niet te vergeten een hoop tijd! Bij een verkeerde studiekeuze zit je dan al snel in de knoop. Ai!

Daarnaast kun je naarmate de jaren verstrijken ook nog eens veranderen en met een andere blik naar bepaalde dingen kijkt. Vond je bijvoorbeeld eerst een carrière belangrijk, maar focus je nu liever op het creëren van genoeg vrije tijd? Helemaal niet gek dat we veranderen. Sterker nog, niks staat vast! Door de jaren heen leer je van alles en maak je wellicht grote life-event mee wat voor een eye-opener kan zorgen en je doen besluiten het roer om te gooien.

Download hier de gratis printable en doe gelijk mee met de volgende stappen:

1. Top 3 van mensen die jij bewondert

OK, here we go! Stap 1 gaat over het ontdekken van mensen die jij bewonderd.

Hoe kom je er achter wie dit nou precies zijn? Vaak praat je hier al regelmatig over, kijk je bepaalde films of series die er mee te maken hebben of zie je het terug in je vrijetijdsbesteding. Mocht je er echt niet uitkomen, vraag het dan aan je beste vrienden en/of ouders.

2. Waarom bewonder jij deze mensen?

Er is namelijk een rede dat jij deze mensen bewonderd. En precies deze rede heeft ook weer iets te maken met jou passie. Ga eens goed kijken wat er in jou wordt getriggerd door deze mensen. Wellicht is diegene heel avontuurlijk, zorgzaam of doet waardevol werk?

3. Voor welke dingen in jouw leven vind jij dezelfde bewondering?

Dan zijn we nu toegekomen aan de indeling van jouw eigen leven. Bedenk goed waar je allemaal mee bezig bent op een dag en bekijk in welke mate de bewondering uit vraag 2 hierin terugkomt.

4. Is dit ook waar je het grootste deel van de dag mee bezig bent?

Nu je ontdekt hebt waar jij energie van krijgt is het tijd om te kijken hoe vaak die activiteiten voorkomen. Nu is niet elke dag hetzelfde (gelukkig maar) en is het belangrijk dat je kijkt hoe dit per dag verschilt. Kun jij van maandag t/m zondag je ei kwijt?

Ja of nee?

Is je antwoordt “Ja” dan wil ik je een dikke high five geven en ben ik ontzettend trots op je!

Is je antwoord “Nee” dan kan dit antwoord confronterend zijn. Laat je hier echter niet door uit het veld slaan. Deze template is enkel een hulpmiddel om je ervan bewust te laten worden waar jouw hart sneller van klopt. En, uiteindelijk een houvast geeft in het herindelingen van je leven zodat je uiteindelijk volmondig “JA!” kan antwoorden. Hoe mooi is dat!

Ik wens je heel veel succes!

 

 

 

Share Tweet Pin It +1
Merel Lieverse

Merel Lieverse

Merel is Yoga & Mindfulness docent die jou graag inspireert en motiveert om jouw wereld te transformeren in een speelterrein! Vanuit deze passie heeft ze Namayay.nl opgezet, het platform voor alle inspiratie rondom Yoga Lifestyle.

Next PostWelke vorm van yoga past bij jou?

No Comments

Leave a Reply