fbpx

In Soul

Van passie naar passief inkomen

“Heb jij jouw missie al gevonden?” hoor ik de ene collega aan de andere vragen. 

“Nee, geen idee wat dat is… ik geloof daar niet zo in eigenlijk!” antwoord de ander. 

Toch zijn steeds meer mensen tegenwoordig op zoek naar hun missie in het leven en lijkt het wel alsof het bewustzijn meer en meer groeit als het gaat om ‘eigen keuzes maken’ en ‘je hart volgen’. 

Is het dan echt mogelijk om jouw missie te vinden in dit leven? En kun je werkelijk de hele dag met je passie bezig zijn en daar ook nog eens vrijheid voor jezelf mee creëren? 

Om hier antwoord op te krijgen, is het belangrijk om allereerst duidelijk te krijgen wat passie en missie nu precies inhoudt, want als je ergens naar zoekt, is het wel zo handig dat je weet wáár je precies naar zoekt, toch? 

Wat is mijn passie en hoe vind ik deze?

Van jongs af aan ontwikkelen wij ons op allerlei vlakken en leren we binnen enkele jaren ongelooflijk veel verschillende dingen. Zo zijn de meeste dingen vanzelfsprekend, zoals kruipen, lopen, praten, fietsen, schrijven, rekenen enzovoort. Wat echter minder vanzelfsprekend is en waar dan ook minder focus op ligt, is het vinden van je passie. Wat is nu eigenlijk dátgene wat je het leukste vindt, tussen al die dingen die je leert?

Hoe simpel deze vraag ook is, zo moeilijk kan het antwoord hierop zijn voor veel mensen. Dit komt simpelweg omdat er vanuit het huidige onderwijssysteem weinig tot niet gestimuleerd wordt om aan de slag te gaan met de dingen die jij het leukste vindt. Daarentegen worden we met z’n allen één en dezelfde kant op gestuurd en leren we allemaal volgens het boekje, in plaats van dat we vanuit ons hart leren en leven. 

Deels is dit natuurlijk logisch en begrijpelijk, omdat een solide basis belangrijk is voor onze ontwikkeling in de Westerse wereld. Aan de andere kant, komt het steeds vaker voor dat jongeren het spoor bijster zijn en geen idee hebben welke kant ze op moeten. 

Tegelijkertijd schijnt er een nieuw bewustzijn te ontstaan, waarbij en steeds vaker op jonge leeftijd wordt nagedacht over de studierichting voor later, maar ook over dátgene wat er nu eigenlijk écht toe doet in het leven. 

Daar waar we jarenlang in een maatschappij hebben geleefd waar ‘inkomen’ en ‘status’ boven ‘geluk’ werd verkozen, lijkt hier nu een verschuiving in te ontstaan en kiezen steeds meer mensen het hebben van geluk boven het hebben van inkomen en status.  

Een prachtige en waardevolle verschuiving als je het mij vraagt, want ik geloof dat de waarde die we kunnen ontvangen juíst verscholen zit in het vergaren van geluk.

Passie betekent letterlijk: intens verlangen of enthousiasme. Nu is de vraag of jij ditzelfde voelt en ervaart als jij aan jouw huidige werkzaamheden denkt? 

Voor de meerderheid van de mensen om ons heen, komt het woord ‘passie’ weinig tot niet voor in associatie met het werk dat ze doen. Dit is onder andere één van de redenen dat er tegenwoordig zoveel mensen te maken krijgen met een burn-out of depressie. Als je maar lang genoeg iets blijft doen wat energie kost, in plaats van dat het je energie geeft, dan is de batterij op een dag vanzelf leeg. 

Is het dan wel mogelijk om continue op een volle ‘batterij’ te werken? 

Het fijne van energie is, dat er een oneindige bron van bestaat, waar wij allemaal uit kunnen putten. Je kan het vergelijken met een tankstation, maar dan eentje waar je niet hoeft te betalen als je er een bezoekje aan brengt. Zolang je de juiste brandstof blijft tanken, dan kun je vol gas door gaan. Wacht je te lang met tanken, dan neemt de spanning toe en loop je het risico dat je niet op jouw bestemming aan komt.

Echter is het natuurlijk ook van levensbelang dat je überhaupt weet waar dit ‘tankstation’ zich bevindt, zodat je weet waar jij jouw energie kan bijtanken als dit nodig is…

Het antwoord hierop ligt dan ook grotendeels verscholen in het leven van je passie en je missie, want dit is een enorme bron van onuitputtelijke energie, welke ervoor zorgt dat je dagelijks met een glimlach kan opstaan en weer met een glimlach naar bed kan gaan.

Maar hoe vind ik mijn passie nu precies?

Een heersende vraag onder veel mensen, is dan ook hoe ze nu precies kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en mogelijk zelfs; hoe ze hun leven zó kunnen inrichten dat ze zelfs van hun passie naar een passief inkomen kunnen gaan, zodat ze echt in vrijheid en vreugde kunnen gaan leven? 

Het antwoord hierop valt voor iedereen te ontdekken, ongeacht in welke levensfase je nu zit. Echter is het wel belangrijk dat je jezelf de juiste vragen stelt, waar ik je graag een handje mee help.

Om te ontdekken wat jouw passie is, kun je bijvoorbeeld de volgende vragen aan jezelf stellen: 

  1. Wat vind ik zó leuk, dat ik het dagelijks zou kunnen doen ook al krijg ik er niet betaald voor? 
  2. In welke periode van mijn leven voelde ik mij het lekkerst en wat deed ik toen allemaal?
  3. Welke dingen gaan mij zo gemakkelijk af dat ik dit bijna op de automatische piloot kan doen?
  4. Wie bewonder ik in het werk dat hij of zij doet en waarom? 

Door op bovenstaande vragen antwoord te geven aan jezelf, kom je al heel dicht (misschien wel volledig) uit op jouw passie en dátgene wat je graag doet. Door regelmatig bezig te zijn met de dingen die je leuk vindt en die je gemakkelijk af gaan, zal je merken dat je vanzelf vol energie komt te zitten en dat je steeds minder vaak langs het spreekwoordelijke ‘tankstation’ hoeft om te tanken, simpelweg omdat je veel zuiniger bent in je energieverbruik. 

Hoe ga ik dan uiteindelijk van mijn passie naar een passief inkomen? 

Om deze laatste vraag te beantwoorden, is het naast het kennen en leven van je passie, belangrijk om rekening te houden met nog twee andere belangrijk punten, namelijk; talent en behoefte. 

Een gouden combinatie voor het creëren van jouw ideale droombaan, welke jou energie geeft, je makkelijk afgaat én een behoefte vervult van veel mensen op de arbeidsmarkt, is de combinatie die ik hieronder heb weergegeven in mijn zogeheten; Dreamalizer:

Als je bovenstaand combinatie voor jezelf hebt ingevuld, waarbij je dus jouw talent en passie combineert met een behoefte die er heerst onder een aanzienlijke groep mensen, dan zal je al snel gaan merken dat iedere dag een feestje wordt, waarbij je dagelijks in jouw zogeheten ‘sweetspot’ kan opereren en je heel veel mensen blij kan gaan maken. 

En… als je de juiste stappen blijft zetten en je jezelf niet laat afleiden door allerlei externe factoren, dan breekt de dag vanzelf aan dat je daadwerkelijk van jouw passie een passief inkomen hebt weten te generen, simpelweg om je je hebt gehouden aan de wetten van ‘succesvol en gelukkig leven’, waardoor het Universum alles in gang stelt om jouw missie te voltooien.

Benieuwd hoe je jouw passie omzet naar een bedrijfsidee? Lees dan in deze blog hoe je dit kan bereiken in 5 stappen.

Share Tweet Pin It +1
Jaap Hulsmann

Jaap Hulsmann

Jaap is invloed-coach en transformatietrainer en heeft een brede achtergrond in o.a Marketing & Sales, NLP en hypnotherapie. Tegenwoordig helpt hij ondernemers naar hun nummer 1 doel: vrijheid. Dit doet hij dmv persoonlijke coaching en zijn Model van Invloed, waarbij hij een unieke combinatie maakt van Mindset, Verbinding en Positieve beïnvloeding. Jaap laat zien dat verkopen een kunst is en leert je hoe jij deze kunst eenvoudig onder de knie kunt krijgen. Nieuwsgierig? Kijk dan verder op zijn website en volg hem op Instagram.

Previous PostIn 3 stappen van droom tot werkelijkheid
Next PostEen kijkje in het leven van Fleur Brunninkhuis

No Comments

Leave a Reply